47. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA

47. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE biće održan od 24. do 27. aprila na Beogradskom sajmu

Građevinski sektor značajan je deo srpske privrede koji zapošljava veliki broj radnika angažovanih na projektima od nacionalnog i međunarodnog značaja, te je jasno da građevinska industrija predstavlja vitalni multiplikator rasta celokupne privrede.

Konačno, povećana potražnja za nekretninama podržava i kretanja u građevinarstvu.

Ulaganje u putnu infrastrukturu reflektuje se kroz stvaranje poslovnog ambijenta u zemlji i privlačenje novih investitora, a samim tim i direktno utiče na građevinsku industriju u Srbiji i potrebu za građevinskom mehanizacijom. Kako su u planu projekti u novogradnji, stambeni i nestambeni, industrijske zgrade, poslovne zgrade i hoteli, tako je u proleće tradicionalno vreme za najveću specijalizovanu manifestacije u ovom delu Evrope, koja će ugostiti sve relevantne domaće proizvođače i brojne strane izlagače.

Koncept Sajma građevinarstva i ove godine je da okupi najuspešnije predstavnike iz svih oblasti građevinske delatnosti.

Dobro organizovanom koncepcijskom podelom po halama i na otvorenom prostoru predstaviće se kompanije iz svih oblasti ove grane privrede: od građevinske mehanizacije, preko izolacije i boja, alata, proizvoda za klimatizaciju i grejanje, materijala za zidanje, sanitarne opreme, IT tehnologija, stolarije, panela, profila, do konstrukcija.

Organizovani nastup izlagača iz inostranstva doprinosi uspostavljanju brojnih poslovnih kontakata i saradnje. Na ovogodišnjem sajmu biće predstavljene nacionalne izložbe Austrije, Crne Gore, Češke Republike, Holandije, Indije, Kine, Republike Srpske i Turske.

Pojedinačno će se nastupiti izlagači iz preko 20 zemalja.

Posetioci će moći da vide praktičnu primenu i domete digitalizacije, IT tehnologije i projektovanja i održavanja, zahvaljujući kontinuiranom radu stručnjaka i izlagača na inovacijama i povećanju produktivnosti.

Što se Biznis segmenta tiče, organizator manifestacije već dugi niz godina obezbeđuje neposredne međusobne kontakte zainteresovanih izlagača, kao i poslovnu komunikaciju izlagača i posetilaca.

Registracija na B2B portalu seebbe-buildingtradefair.talkb2b.net obezbeđuje poslovnom posetiocu besplatan ulazak na Sajam i mogućnost da pregleda poslovne profile izlagača i sa njima zakaže sastanke.

Kao i prethodnih godina Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Republike Srbije je pokrovitelj manifestacije.

Partner manifestacije, udruženje Kamena Kolonija – Stone Studio Association, održaće 13. Međunarodni sajam kamena i prateće industrije STONEEXPO SERBIA, u okviru međunarodnog sajma građevinarstva.

Sajam građevinarstva kao pre svega stručni sajam, definisan poslovnim posetama,  obogaćen seminarima i predavanjima koji su u funkciji dugoročnih efekata na razvijanje modernih tehnologija, podstiče postizanje boljih rezultata poput poboljšanja efikasnosti i ukazuje na mogućnosti smanjenja troškova u građevinskoj industriji.

Što je najbitnije i sve aktuelnije kao tema prilikom okupljanja struke su tendencija i napori da se razviju inovativna rešenja, kao i materijali za smanjenje otpada i za poboljšanje kvaliteta životne sredine. Ekološki materijali, izvori obnovljive energije i zgrade dizajnirane u harmoniji sa prirodnim okruženjem, sve su interesantniji za struku i posetioce ovakvih manifestacija.