Toplotne pumpe za odvlaživanje vazduha – stabilni uređaji

Alfa clima
Spasoja Milkića 32, 19350 Knjaževac, Srbija
+381 19 730 337
+381 19 732 770
+381 19 732 770
www.alfaclima.co.rs/
office@alfaclima.co.rs

Opis

Toplotne pumpe za odvlaživanje vazduha – stabilni uređaji

 

 Kondenzacioni odvlaživači vazduha

Višenamenski prostorijski kondenzacioni odvlaživači vazduha su kompaktni uređaji namenjeni za izvlačenje vlage iz vazduha i održavanje zadate relativne vlažnosti u prostoru. Pogon je na principu toplotne pumpe. Strujanjem vazduha kroz odvlaživač vlaga se kondenzuje na hladnoj površini isparivača oslobađajući latnentnu energiju, koja se u kondenzatoru transformiše na viši nivoi vraća osušenom vazduhu. Transformaciju energije obezbeđuje efikasni rotacioni kompresor.

Količina izdvojene vlage zavisna je od temperature vazduha u prostoriji i procenta relativne vlažnosti. Provetravanje se smanjuje i svodi samo na potrebno dovođenje svežeg vazduha, zavisno od namene objekta. Ovim se minimalizuju troškovi energije i svode samo na rad agregata.

Odvlaživači tipa AK SP su savremeni, kompaktni uređaji malih dimenzija i namenjeni su za korišćenje u temperaturnom opsegu od 18°C do 25°C

Odvlaživači vazduha tipa AK SB su savremeni, kompaktni uređaji malih dimenzija i namenjeni su za korišćenje u vlažnim sredinama (zatvoreni bazeni za kupanje) u temperaturnom opsegu od 25°C – 32 °C.

 

Oblast primene

  • U zatvorenim bazenima za kupanje, većim kupatilima, postrojenjima za hidromasažu i dr. sprečava kondenzaciju (znojenje) na hladnijm površinama. Ovim se sprečava stvaranje buđi i neprijatnog vazduha i dr.
  • U perionicama različitih namena
  • U malim industrijskim pogonima, mlekarama, mini pivarama i drugim prostorima koji imaju problema sa povećanom vlagom
  • U tehnološkim prostorijama koje, po nameni, imaju visok procenat relativne vlažnosti koja utiče na funkionalnost postavljene opreme (pumpne stanice, podstanice, i dr…)
  • U namenskim magacinama i objektima sa robom osetljivom na veće prisustvo vlage
  • U građevinarstvu, kao mobilni uređaj za brzo sušenje zidova.

 

 

Za više informacija o toplotnim pumpama pošaljite upit ili nas kontaktirajte.

 

ALFA KLIMA
Tel. / fax:
+381 19 730 337
+381 19 732 770