Toplotne pumpe za klimatizaciju objekata VODA-VODA

Alfa clima
Spasoja Milkića 32, 19350 Knjaževac, Srbija
+381 19 730 337
+381 19 732 770
+381 19 732 770
www.alfaclima.co.rs/
office@alfaclima.co.rs

Opis

Toplotne pumpe za klimatizaciju objekata VODA-VODA

Toplotne pumpe su agregati koji transformišu besplatnu energiju prirodnih resursa ili otpadnu energiju niskog temperaturnog nivoa na viši temperaturni nivo, koji se može iskoristiti u namenskim instalacijama.

Toplotni izvori su obnovljivi izvori energije ali niskotemperaturna energija nije upotrebljiva za direktno korišćenje u instalacijama. Toplotnim pumpama se transformiše energija bez ikakve promene kvaliteta izvora i bez direktnog zagađenja.

Toplotne pumpe su uređaji koji toplotnu energiju podižu sa nižeg (toplotni izvor) na viši temperaturni nivo (toplotni ponor) trošeći pri tome rad. Korišćenjem besplatne energije okoline dobija se 3 do 5 puta veća korisna energija u odnosu na uloženi rad. Energija okoline predstavlja prirodni resurs – obnovljivi izvor energije. Osnovni i dostupni prirodni resursi su: voda, zemlja i vazduh.

TOPLOTNE PUMPE VODA – VODA

Voda sa temperaturom višom od 8°C je veoma pogodan izvor toplotne energije za stabilan rad agregata preko cele godine bez obzira na spoljašnje temperature vazduha. Zavisno od temperature i izdašnosti toplotnog izvora (vode) ovim agregatima može se ostvariti visok stepen grejanja – hlađenja.

Transformacijom energije izvora sekundarnoj instalaciji klimatizacije stabilno se ostvaruje realni stepen grejanja između 4,0 i 5,0 zavisno od temperaturnog izvora odnosno obezbeđuje se, u istom odnosu, manja potrošnja električne energije. Instalacije sa toplotnim pumpama obezbeđuju najekonomičnije zagrevanje objekata i isplativost investicije. Posebna efikasnost toplotnih pumpi tipa voda-voda ostvaruje se kod korišćenja termalnih izvora kao toplotnih izvora za pogon u instalacijama centralnog grejanja.

 Oblast primene

  • Instalacije klimatizacije objekata
  • Instalacije podnog, vazdušnog ili drugog centralnog grejanja objekata
  • Instalacije pripreme tople sanitarne vode
  • U tehnološkim procesima, hlađenje ili grejanje
  • Toplotne pumpe tipa voda-voda su agregatirane kao kompaktne celine i jednostavno se priključuju na elektro i hidrauličnu mrežu u podstanici ili kotlarnici

 

 

 

 

Za više informacija o toplotnim pumpama pošaljite upit ili nas kontaktirajte.

 

ALFA KLIMA
Tel. / fax:
+381 19 730 337
+381 19 732 770