Mirković Plast

Mirković Plast - Naš put do uspeha

Radnja je osnovana 1976. godine pod nazivom "Metalplast". Tadašnji vlasnik i osnivač bio je Jovislav Mirković. U to vreme, u našoj radnji proizvodili smo loptice za stoni tenis, popularno poznate kao "ping-pong loptice", rekete za stoni tenis. Takođe  i ribolovački pribor (čekrk za mašinicu i kutijice za gliste).

Na samom početku našim proizvodnim programom uspeli smo da ostvarimo odličan kontakt na Evropskom tržištu. Pre svega dobru i dugogodišnju saradnju sa Nemačkom firmom "Kormoran" i "Schildkrote" iz Minhena.Nažalost prekinuli smo tu saradnju zbog teške situacije koja je nastala u našoj zemlji.

Ubrzo zatim počeli smo da proširujemo svoj proizvodnji program. Naša dotadašnja radnja "Metalplast" prerasta u "Mirković-plast". Vlasništvo preuzima Jovislavov sin Čedomir Mirković.

U tom periodu počinje odlična saradnja sa fabrikom akumulatora "Black Horse" iz Sombora. za njih radimo kutije sa poklopcima za akumulatore od 180 Ah i time se pojavljujemo na Jugoslovenskom tržištu kao prvi i jedini proizvođač. Našom stručnošću i umećem uspevamo da zadovoljimo najstrože kvalitete koje naši saradnici zahtevaju od naših proizvoda i istiskujemo sa tržišta naše konkurente, eminentne fabrike iz Italije i Mađarske.

Od samog pocetka osnivanja, firma se bavi preradom plastike u smislu brizganja i ekstruzije. U glavnom tehničkih komada, a manjim delom za robu široke potrošnje.

Firma Mirković Plast je trenutno u finalnom delu priprema za početak nabacivanja dijamanata na metal galvanizacijom. Dijamantiranje će se vršiti po namenama na sve vrste metala od stirije do vidije.

Pored svega navedenog, bavimo se i obradom metala i proizvodnjom alata u glavnom za sopstvene potrebe vezano za alate za brizganje i ekstruziju, ali i za treća lica.

Tip Naziv Preuzmi