ARTerracotta

ARTerracotta
Vojvode Micka Krstića 1 J Dunavske terase 11000 Beograd SRBIJA
+381 64 641 85 66
www.arterracotta.com
info@arterracotta.com

ARTerracotta d.o.o. je mlada firma koja je za kratko vreme pokazala da sposobna da bude interesantna i važna za srpsko tržište građevine i arhitekture.

Bavi se uvozom i distribucijom keramičkih fasadnih sistema. I to visokokvalitetnih klinker i ekstrudiranih opeka, dekorativnih listela, crepa i granitne keramike, kao i keramičkih ventilisanih fasada. Eklsuzivni zastupnik i distirbuter za jednog od najvećih i najstarijih proizvođača opeke na svetu, a najstarijeg privatnog, nemački „Roeben“.

U vremenima kada originalna cigla igra svoju nespornu prednost nad bilo kojim drugim građevinskim materijalom, želimo da ilustrujemo arhitektonski potencijal ugrađen u ovaj dobro utvrđeni materijal.

Radi se o materijalima koji su zdravi, ekonomični i energetski efikasni. Mogu se koristiti u svim energetski efikasnim kućama, uključujući pasivne, aktivne, niskoenergetske i solarne. Opeka ima minimalni životni vek od 100 godina što znači da je pokretač vrednosti. Vrlo dobro se zna da se radi o najstarijem i najpouzdanijem građevinskom materijalu još od vremena Mesopotamije.

U ponudi ARTerracotta-e su:
  • Fasadna opeka – Arhitektura je u stanju konstantne transformacije, tako da u saradnji sa velikim brojem namenskih arhitekata, Roben sada razvija raznovrstan asortiman cigle koji jasno odražavaju ovu transformaciju u fasadnoj estetici, i to sa velikim izborom klinker i ekstrudirane cigle;
  • Dekorativne listele / flisne – Bilo da se koristi u novim zgradama ili sanacijama: originalne Roben klinker listele / flisne od opeke daju vašoj fasadi jedinstveni šarm zgrade opeke kad god se koriste sistemi toplotne izolacije. Oni znatno poboljšavaju izgled fasade u poređenju sa jednostavnim malterom. I kao dodatna prednost, takođe štite od neprijatne i dosadne pojave plesni. Ovaj sistem je sve više popularan kao završni sloj na fasadi, kao trajno i estetski izuzetno rešenje, u kombinaciji sa profilisanim ili običnim stirporom ili sa mineralnom vunom kao termoizolacionim slojem;
  • Krovni crep – Baš kao što su uvek bili, zemlja, voda, vazduh i vatra su i dalje prirodne komponente keramičkog krovnog crepa. Garantovano bez cementa ili vezivnih sredstava, samo čisti keramički materijal, u mat ili glaziranim varijantama različitih boja, i modernih oblika, savršeno su rešenje za vaš krov;
  • Podna granitna keramika  – Roben podna keramika je prozvedena suvim presovanim od prirodne gline i pečena na približno 1230 ° C. Ovo je složen proces, ali njegove brojne pozitivne karakteristike, naročito izvanredna izdržljivost i izuzetno visoka sila savijanja i čvrstoće, čine ga vrednim. Nema podova koji je sigurniji i iznad svega otporniji na abraziju, agresivne hemijske supstance i na fizički pritisak. Roben obezbeđuje i isporučuje veliki izbor keramičkih ploča otpornih na klizanje za podne obloge u područjima sa visokim rizikom od klizanja, najčešće pristunim u komercijalnim i industrijskim objektima, a pogodna je i za oblaganje spoljnjih površina.
Tip Naziv Preuzmi