Besplatna LG Air Conditioning akademija

Na LG Air Conditioning akademiji, prvoj stručnoj ustanovi za besplatno usavršavanje studenata i eksperata različitih profila iz oblasti termotehnike, u toku je drugi semestar. Ova akademija radi u punom kapacitetu od septembra 2011. godine i do sada je kroz obuku prošlo preko 5.000 polaznika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. S obzirom na to da su neki dolazili više puta, objektivno se može reći da je kroz program prošlo njih 1.500.

Osnovni cilj LG Air Conditioning akademije je prenošenje inovativnih znanja iz oblasti klimatizacije, pre svega stručnjacima i studentima, budućim ekspertima iz oblasti termotehnike i tehničkom osoblju koje se bavi ugradnjom i servisiranjem klima uređaja.

„Veoma smo ponosni na činjenicu da je ovaj projekat u potpunosti zaživeo i što je kroz našu akademiju do sada prošao veliki broj polaznika željnih sticanja znanja i veština u radu sa najsavremenijim uređajima iz ove oblasti”, izjavio je Predrag Todorović, generalni direktor Predstavništva LG Electronics u Srbiji. „LG Air Conditioning Akademija svedoči o našem uverenju i posvećenosti da kroz razmenu znanja, ekspertize i tehnologije, LG primenjuje najbolje svetske prakse koje doprinose poboljšanju kvaliteta proizvoda i usluga iz domena termotehnike u Srbiji”.

Semestar je počeo u septembru i traje do kraja 2018. godine.

Polaznici akademije su najčešće instalateri i serviseri, ali i projektanti i studenti. LG Air Conditioning Akademija u Beogradu je jedinstvena ustanova ovakve vrste na Balkanu, dok ih u svetu ima oko 60.

Akademija je namenjena studentima, ali i stručnjacima iz oblasti KGH (klimatizacija, grejanje hlađenje). Studenti i svršeni diplomci mašinskih fakulteta, smera termotehnike, moći će direktno da primene teoriju koju izučavaju na fakultetu, uz mogućnost da sami puštaju u rad sisteme putem kompjutera i biraju opremu koja je potrebna za neki projekat preko kompjuterskih softvera. Za stručnjake su predviđeni treninzi (obuke) iz oblasti projektovanja, montaže, puštanja u rad, održavanja i servisiranja sistema klimatizacije.

Na treninzima će se vršiti i teorijska i praktična obuka, a posle završnog treninga polaznici će moći samostalno da obavljaju poslove iz predmeta koji su pohađali. Svi treninzi su besplatni za polaznike, a sve zainteresovane firme i pojedinci se sami mogu prijavljivati na treninge za koje odaberu.

Obuke se održavaju u prostorijama LG AE Akademije, na adresi Španskih boraca 3/B – VII sprat, 11070 Novi Beograd. Svi zainteresovani se putem mejla mogu obratiti Nenadu Črnili, regionalnom menadžeru projekata u okviru poslovne jedinice za klimatizaciju i energetska rešenja kompanije LG.

Write a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *